Incassomachtigen sRGB grootSteeds meer administratieve handelingen lopen via internet. Ook het afsluiten van een zorgverzekering, een nieuw energieleveringscontract of het boeken van een reis gebeurt online. Het online afgeven van een geldige machtiging voor incasso was eerder niet mogelijk. Om dit wel mogelijk te maken, bieden banken nu digitaal Incassomachtigen aan.

 

WAT IS HET?

Incassomachtigen is de nieuwe manier om online via uw bank een machtiging af te geven. Een handtekening op papier is daarbij niet meer nodig. Het kan als aanvullende betaalmogelijkheid worden aangeboden door webwinkels en andere organisaties op internet, zoals energiebedrijven, verzekeraars en verenigingen.

In deze animatie ziet u hoe Incassomachtigen werkt.

HOE WERKT HET?

  • U bestelt online een product of dienst
  • U kiest Incassomachtigen als betaalmethode
  • U selecteert uw bank
  • U komt direct in de vertrouwde internetbankieromgeving of mobielbankieren app van uw bank
  • De relevante gegevens van uw machtiging zijn al ingevuld
  • U keurt de machtiging goed op de voor uw bank gebruikelijke manier
  • Uw bank bevestigt de verwerking van uw machtiging
  • U keert terug naar de website van de leverancier. Klaar!

Bekijk ook onze demo. Daar ziet u stap voor stap hoe Incassomachtigen bij uw eigen bank werkt.

Nadat u de machtiging heeft goedgekeurd, kunt u deze zelf printen, mailen of downloaden. Na het afgeven van de machtiging, wordt de betaling uitgevoerd met een incasso. De organisatie waar u de machtiging aan heeft afgegeven, stuurt u het incassoverzoek, dat automatisch wordt uitgevoerd door uw bank.

VOOR WIE IS HET?

Incassomachtigen via uw bank is bedoeld voor iedereen die online, via desktop, laptop, tablet of mobiel, een product of dienst met incasso wil betalen. Dit omvat een breed scala aan producten en diensten. Denk aan online aankopen via webwinkels, het afsluiten van verzekeringen, abonnementen of lidmaatschappen van verenigingen.

Op de Currence website onder het kopje Licentie- en Certificaathouders vindt u de banken die inmiddels digitaal Incassomachtigen aanbieden.

Download hier onze leaflet met informatie over Incassomachtigen.