ING lanceert aanstaande maandag als eerste bank in Nederland digitaal Incassomachtigen voor haar klanten. Bedrijven en overheidsinstanties kunnen hiermee hun klanten betrouwbaar en gemakkelijk met een digitale incassomachtiging online laten betalen. Omdat deze nieuwe betaalmethode is gebaseerd op een interbancaire standaard die is vastgesteld door Currence, kunnen op termijn ook andere banken dit aanbieden.

Machtigingen en verificaties voor incasso´s gaan nu vaak nog via papier en per post. Met de nieuwe bankdienst, die wordt gelanceerd onder de naam Incassomachtigen, kunnen bedrijven en instellingen die bij ING bankieren deze nieuwe, betrouwbare digitale machtigingsmethode aanbieden op hun webpagina voor zowel doorlopende als eenmalige incasso´s. Daarbij vindt de machtiging en verificatie via de bank online plaats, zodat er geen papieren machtiging meer nodig is.

Piet Mallekoote, directeur van Betaalvereniging Nederland, is verheugd met het nieuwe betaalmiddel: “Digitaal Incassomachtigen is een zinvolle aanvulling op bestaande mogelijkheden om zaken online te regelen. Het geeft invullingen aan de wens van veel ondernemers en consumenten om ook incassomachtigingen veilig, makkelijk en snel digitaal te kunnen afwikkelen.”

Lees hier het volledige persbericht van ING over digitaal Incassomachtigen …