Iedereen die een Nederlandse IBAN wil opzoeken, kan vanaf vandaag terecht op de website www.OveropIBAN.nl. Op deze website is een omnummertool beschikbaar die oude rekeningnummers kan omzetten naar IBAN-rekeningnummers die nodig zijn om geld over te maken. Het Maatschappelijk Overleg Betalingsverkeer (MOB) besloot hiertoe vorige maand nadat er nog veel vraag bleek naar een officiële service voor het omzetten van bankrekeningnummers. Sinds 1 augustus 2014 is Europa over op IBAN, de Europese overschrijving en de Europese incasso.

Over-op-IBAN-persp

De IBAN-omnummertool is een initiatief van Betaalvereniging Nederland en DNB. Wie beschikt over het oude bankrekeningnummer en de naam van de bijbehorende bank kan dit invullen op de website. De omnummertool geeft vervolgens het overeenkomstige IBAN-rekeningnummer. Banken zullen de link naar deze tool opnemen op hun websites waar klanten gebruikmaken van mobiel en internetbankieren.

De behoefte aan een officiële website waar deze service wordt geboden kwam voort uit de wildgroei aan alternatieve websites die omnummerdiensten aanbieden, maar die niet altijd betrouwbaar blijken te zijn. Daarnaast vinden consumenten het soms lastig om IBANs van anderen te vinden. Het beste blijft overigens om de ander direct om zijn of haar IBAN te vragen.

Lees hier het volledige bericht op de website ven Betaalvereniging Nederland ….